Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2016 18:45 - Финансов анализатор: Политиците казват, че офшорките са лоши, а са им фенове
Автор: underthesun Категория: Бизнес   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageКак функционират офшорните зони и дали данъчните удобства, които предлагат, са в рамките на закона, коментира финансовият анализатор Павел Бандилов в предаването еМисия България.

„Това, което ми направи неприятно впечатление, когато избухна скандала с досиетата от Панама, е, че веднага се направи опит да се яхне народното недоволство и политиците посочиха офшорните зони като основния ни враг и едва ли не като нещо ужасно, което не трябва да съществува“, посочи Бандилов.

По думите му причина за съществуването на подобен тип данъчен рай обаче е, че в повечето държави данъчната тежест е много висока и всеки има право да избира как да оптимизира данъците си.

„Това да притежаваш компания, регистрирана в офшорна зона, не е проблем, ако капиталът ти е с ясен произход“, категоричен е финансистът.

Той заяви, че най-притеснително е защо „основни клиенти на скандала“ са се оказали едни от най-големите политически лидери.

„Политиците говорят, че офшорките са много лошо нещо, а като физически лица са им най-големите фенове. Това, което виждаме, е, че масовите клиенти са политици, които не могат да докажат произхода на средствата си“, подчерта Бандилов.

„Основен извод от подобни скандали е, че в здравите общества, където хората не $могат да понесат такава несправедливост, това ще доведе до положителни мерки, със сигурност. Но в държави като Пакистан, Русия и Саудитска Арабия скандалът ще отшуми като поредна инспирация на западната пропаганда“, коментира още финансовият анализатор.

Целия разговор с Павел Бандилов можете да видите в следващото видео:




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: underthesun
Категория: Бизнес
Прочетен: 356810
Постинги: 150
Коментари: 70
Гласове: 252
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол